۰
plusresetminus
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۵۱

کووید-۱۹ بیماری ام‌اس را تشدید نمی‌کند

مطالعات قبلی نشان داده بودند که کووید ممکن است باعث تشدید علائم ام‌اس شود، به‌ویژه در مواردی که علائم کووید طولانی مدت باشد.
کووید-۱۹ بیماری ام‌اس را تشدید نمی‌کند

افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (ام‌اس) همواره نگران هستند که عفونت کووید-۱۹ ممکن است علائم بیماری عصبی آنها را تشدید کند. با این حال، یک مطالعه جدید که در 23 دسامبر 2024 در مجله Neurology منتشر شد، نشان می‌دهد که کووید-۱۹ تأثیر منفی قابل توجهی بر علائم ام‌اس ندارد و این خبر می‌تواند آرامش خاطر به مبتلایان به این بیماری دهد.

به گزارش ایتنا، آمبر سالتر، دانشیار آمار زیستی در مرکز پزشکی UT Southwestern در دالاس، تگزاس، در بیانیه‌ای از آکادمی عصب‌شناسی آمریکا اظهار داشت: «عفونت‌ها ممکن است با افزایش ناتوانی در میان افراد مبتلا به ام‌اس مرتبط باشند، اما مطالعه ما نشان داد که این موضوع به‌ویژه برای عفونت‌های کووید صدق نمی‌کند.»

سالتر افزود: «این نتایج خبر خوبی برای افراد مبتلا به ام‌اس است، چرا که آنها دیگر نیازی به نگرانی درباره تشدید علائم طولانی‌مدت بیماری خود پس از عفونت کووید-۱۹ ندارند.»

مطالعات قبلی نشان داده بودند که کووید ممکن است باعث تشدید علائم ام‌اس شود، به‌ویژه در مواردی که علائم کووید طولانی مدت باشد. اما در این مطالعه جدید، محققان بیش از ۲۱۰۰ بیمار مبتلا به ام‌اس را برای بیش از 18 ماه پیگیری کردند که حدود 37 درصد از آنها به کووید مبتلا شده بودند.

 

این بیماران حداقل شش بار در طول مطالعه شدت علائم خود را گزارش کردند. علائم می‌تواند شامل ضعف عضلانی، تغییرات بینایی و بی‌حسی باشد. همچنین از بیماران درباره مشکلاتی مانند توانایی راه رفتن، عملکرد دست، درد بدن، خستگی و مشکلات حافظه و تفکر سوال شد.

نتایج نشان داد که هیچ تفاوت معنی‌داری در شدت علائم ام‌اس بین افرادی که به کووید آلوده شده بودند و کسانی که آلوده نشده بودند، وجود نداشت. همچنین عفونت کووید باعث افزایش ناتوانی در بیماران ام‌اس نشد.

سالتر گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که عفونت کووید-۱۹ هیچ تغییر فوری در شدت علائم یا ناتوانی بیماران ام‌اس ایجاد نکرده و علائم بیماری یا مسیر ناتوانی را بیش از یک سال و نیم پس از عفونت تغییر نداده است.»

با این حال، محققان تأکید کردند که این مطالعه بیشتر بر روی بیماران مسن ام‌اس با میانگین سنی 65 سال انجام شده است و ممکن است نتایج برای افراد جوان‌تر متفاوت باشد. سالتر در پایان افزود: «این یافته‌ها به ما کمک می‌کنند تا بهتر درک کنیم که چگونه عفونت کووید-۱۹ می‌تواند بر افراد مبتلا به ام‌اس تأثیر بگذارد.»
کد مطلب: 82841
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ