معاون فناوري وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: از شروع برنامه چهارم توسعه تاكنون، ضريب نفوذ اينترنت در كشور به ۱۶درصد رسيده است.
عبدالمجيد رياضي در حاشيه مراسم پاياني سومين كنفرانس سراسري فناوري اطلاعات و دانش آيتي در مشهد در گفتوگو با ايرنا افزود: بر اساس برنامه زمانبندي شده، ضريب نفوذ اينترنت در كشور تا پايان برنامه چهارم بايد به ۳۰درصد برسد.
وي افزايش ضريب نفوذ اينترنت را به چند موضوع وابسته دانست و گفت: يكي از موضوعات اساسي، وجود زيرساختهاي لازم است كه هم اكنون ميزان پهناي باند اينترنت كشور از ميزان مصرف آن بيشتر است. رياضي همچنين با اشاره به تازهترين نتايج سرشماري نفوس و مسكن كشور اظهار داشت: براساس اين نتايج به طور ميانگين ۲۲درصد از مردم در منازل خود رايانه دارند.
وي بيشترين استفاده از رايانه خانگي را مربوط به تهران با ۳۷درصد و كمترين را نيز مربوط به در سيستانوبلوچستان با ۹/۷۱درصد اعلام كرد. معاون وزير ارتباطات گفت: همچنين بر اساس همين آمارها ۱۲درصد از خانوارهاي كشور به اينترنت وصل هستند كه باز هم بيشترين استفاده از اينترنت با ۲۱درصد به تهران و كمترين نيز با سه درصد به سيستان و بلوچستان تعلق دارد.
وي افزود: نتايج همين سرشماري حاكي است كه ميانگين برخورداري از اينترنت در خانوارهاي شهري ۱۶و در خانوارهاي روستايي دو درصد است. رياضي از دانشگاهها به عنوان مكانهايي ياد كرد كه قادر به استفاده از اينترنت با پهناي باند بالا هستند و گفت: دانشجويان مصرفكننده اصلي اينترنت هستند و از آن به عنوان يك ابزار علمي استفاده ميكنند.
وي افزود: مردم عادي نيز از ديگر استفادهكنندگان اينترنت در كشورند كه عمدتا نياز آنان با استفاده از پهناي باند داخلي اينترنت رفع ميشود. معاون وزير ارتباطات گفت: رفع نياز مردم عادي با استفاده از پهناي باند داخلي به اين معنا است كه سازمانهاي دولتي و شركتهاي خصوصي ميتوانند از طريق شبكه ملي اينترنت پاسخگوي نياز آنان باشند.
رياضي همچنين با اشاره به اين كه هماكنون ۴۰۰ميليون برگه قبض برق، آب، گاز و تلفن به صورت كاغذي توزيع ميشود ، گفت: اگر مردم بتوانند اين قبضها را به صورت اينترنتي پرداخت كنند، در به بالا رفتن ضريب نفوذ اينترنت، كمك ميكنند.
خاطرنشان ميسازد سومين كنفرانس سراسري فناوري اطلاعات و دانش كه از سهشنبه در مشهد آغاز شده بود، روز جمعه پايان يافت.