عيسي زارعپور در گفتوگو با فارس، افزود : با اين كار به دنبال اين هستيم تا خانوادهها حداقل همان پارامترهايي را كه در كشورهاي توليد كننده بازيهاي رايانهاي كودكان براي خريد رعايت ميشود، رعايت كنند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چه كسي مسئول مستقيم نظارت بر بازيهاي رايانهاي در كشور است، گفت: فعلا طبق تقسيم كاري كه در وزارتخانه ارشاد صورت گرفته است بحث نظارت بر بازيهاي رايانهاي با معاونت سينمايي اداره كل همكاريهاي سمعي و بصري است، ولي هماهنگيهاي لازم را هم با ما انجام ميدهند و ما بر آن نظارت داريم و در حال حاضر من عضو هيئت مديره بنياد ملي بازيهاي رايانهاي هستم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه اخيراً و بيشتر در دو سه سال اخير يكسري از بازيهاي رايانهاي در جهت تخريب ارزشها و نظام ما ساخته شدهاند، كه در آنها ايرانيها تروريست نشان داده ميشوند مثلاً بازيهاي كه در آن همه ايرانيها ديناميت به خود بستهاند، در زمينه كنترل و نظارت اين بازيها و ساماندهي آنها چه اقداماتي صورت گرفته است، اظهار داشت: بحث شناسنامهدار كردن نرمافزارها و آثار و محصولات ديجيتال كشور، همه نرمافزارها از جمله گيم را در برميگيرد يعني در واقع ما اين بحث را به صورت جدي پيگيري ميكنيم تا اين اتفاقات در آينده روي ندهد.
زارعپور ادامه داد: در عين حال به دنبال اين هستيم كه به توليد بازيهاي رايانهاي مناسب كمك كنيم. در جشنواره و نمايشگاه رسانههاي ديجيتال نيز كه برگزار شد ما يك بخش ويژه براي بازيها داشتيم و تعداد زيادي از بازيها را حمايت كرديم كه الان به نوبت در بازار عرضه شده و كار آنها تكميل ميشود.
وي تصريح كرد: البته پارسال و سال قبل از آن دست وزارتخانه در حمايت از توليد بازيهاي رايانهاي به علت اينكه بودجه مناسبي براي آن پيش بيني نشده بود، بسته بود اما امسال با تدبيري كه صورت گرفته و رقم قابل توجهي كه براي حمايت از اين حوزه پيشبيني شده است اميدواريم بتوانيم به توليد بازيهاي رايانهاي مناسب ايراني كمك كنيم.
رئيس مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال اضافه كرد: همچنين ميخواهيم در اين زمينه بحث فرهنگسازي را هم داشته باشيم تا خانوادهها هم نسبت به چيزي كه براي بچههايشان خريداري ميكنند، آگاه باشند. الان 2 مركز در آمريكا هست به اسم ESRB كه مخفف Entertainment Software rating baard كه معادلش هم در اروپا به اسم pegi است كه كار رتبهبندي بازيهاي كامپيوتري را انجام ميدهد.
زارعپور اضافه كرد: اين دو مركز رتبهبندي سني و محتوايي از بازيهايي كه توليد ميشود انجام ميدهند، اما متأسفانه اثري كه در خود آمريكا lable و سطح AO خورده، يا بازي كه فقط بزرگسالان يعني بالغين"adult only" بايد از آن استفاده كنند يا بازيهاي married مخصوص متأهلين، در كشور ما چون هيچ سيستم نظارتي وجود نداشته در دست كودكان است.
وي خاطرنشان كرد: علاوه بر اينكه سيستم نظارتي در كشور نبوده، به اطلاع مردم نيز رسانده نشده است تا حداقل همان پارامترهايي را كه كشورهاي توليد كننده بازيهاي رايانهاي در مورد محصولاتي كه خريداري ميكنند، رعايت ميكنند، در كشور ما مدنظر قرار گيرد. تا شاهد آن نباشيم كه همان بازي را كه m بوده و فقط دست يك عده خاص ميدهند و اگر كسي به دست كودكان بدهد جريمه سنگين خواهد شد در اينجا به راحتي دست كودك 6-5 ساله باشد.
رئيس مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال در پاسخ به اين پرسش كه الان بحث شناسنامهدار شدن نرمافزارها و آثار و محصولات ديجيتال در كشور مطرح شده است با توجه به وضعيت نامناسبي كه هماكنون توزيع بازيهاي رايانهاي در كشور دارد اين ساماندهي از چه زماني صورت خواهد گرفت، گفت: بله وضع مناسبي ندارد و هر لحظه درنگ به هر حال اثرات و تبعات جبرانناپذيري دارد. اگر رسيدگي به اين موضوع كاملا دست ما يعني ارشاد بود، اين مركز در كمترين زمان ممكن اين كار را ميكرد ولي متأسفانه نياز به هماهنگيهاي بين دستگاهي است.
وي اضافه كرد: برنامه داريم كه امسال اين فضا سر و سامان پيدا كند. هماكنون نيز در حال راهاندازي سايتي معادل ESRB هستيم كه فعلا سايت رتبهبندي بازيهاي رايانهاي بوده و اسم آن تغيير خواهد كرد و در شرف تكميل است تا حداقل همان چيزي را كه در كشورهاي ديگر براي رتبهبندي نرمافزارها قائلند، ترجمه كنيم و خانوادهها آگاه شوند كه چه بازيهاي مناسب سن كودكان آنهاست و بيشتر بحث فرهنگسازي را مدنظر داريم.
زارعپور تصريح كرد: گام بعدي در اين زمينه بحث نظاممند كردن است كه در اين رابطه به دنبال راهاندازي سامانهاي براي رتبهبندي بازيهاي رايانهاي هستيم كه در واقع كار مشترك ما و بنياد ملي بازيهاي رايانهاي است. ما كار فني و تكنولوژيكي اين كار را انجام دادهايم و به واسطه حضور بنده در هيئت مديره بنياد، به هر حال در كار محتوايي هم به دوستان كمك خواهيم كرد ولي متولي اصلي اين كار بنياد است و كار را در آنجا پيگيري ميكنيم.
وي در پايان گفت: در هر صورت به دنبال اين هستيم كه همه روزنهها را ببنديم اما به دليل اينكه تا به حال اين كار متولي نداشته است و بعضي از حوزهها نيز تعدد متولي دارد اين اقدام كار سختي است يعني براي اينكه هماهنگيها به عمل آيد ولي به هر حال به عنوان يك تكليف شرعي و ذاتي به دنبال كمك به حل اين معضل هستيم.