۱۱
۰
plusresetminus
يکشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۲۵

باز تعریف اینترنت به سر ما گشاد است

ایتنا - در این میان پدیده اینترنت اگر مهم‌ترین دستاورد بشری نباشد بدون شک یکی از مهم‌ترین ابزارها و دستاوردهای بشری است که سبب تسهیل ارتباطات و تجارت و کسب علم و مبادله تجربه و نزدیک کردن مردم دنیا و صدها مزیت دیگر شده است.
باز تعریف اینترنت به سر ما گشاد است


جمال صوفیه - همه می‌دانیم عبارت شرق و غرب کره زمین، کاملاً مفهومی قرار دادی است و اشاره به طلوع و غروب خورشید دارد ونه چیز دیگر.

به این قرار داد ساخته بشر این را هم اضافه کنیم که به خاطر بعد مسافت و نبود امکانات ارتباطات و مسافرت در قرون گذشته، خود به خود نوعی فاصله و شکاف بین کشورهای این سوی دنیا با آن سوی دنیا ایجاد شد و شناخت و هم زبانی و هم مکانی کمتری نسبت به هم داشتند و گرنه واضح است که نسل بشر از یک منشأ و یک سرچشمه نشات گرفته و به قول معروف بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند.

این بعد مسافت و تنوع جغرافیایی و آب وهوایی و تنوع تغذیه است که نژادها و قیافه‌ها و زبان‌ها و باورهای متنوعی به جامعه بشری بخشیده است.

شکی نیست که با روند رو به افزایش فناوری اطلاعات و ارتباطات و حمل ونقل می‌رود که جهان به دهکده‌ای واقعی مبدل شود و هر روزه از شکاف زبانی و فرهنگی و غیره بین جوامع کاسته می‌شود و همگرایی جهانی دور از انتظار نیست؛ چیزی که همواره هم جزو آرزوهای بشری بوده است.

در این میان پدیده اینترنت اگر مهم‌ترین دستاورد بشری نباشد بدون شک یکی از مهم‌ترین ابزارها و دستاوردهای بشری است که سبب تسهیل ارتباطات و تجارت و کسب علم و مبادله تجربه و نزدیک کردن مردم دنیا و صدها مزیت دیگر شده است.

اینکه از این ابزار امکان استفاده‌های نادرست و غیر اخلاقی و غیر انسانی وغیر دینی وجود دارد چیزی نیست که همه از آن غافل باشند و ما به یک باره آن را کشف کرده باشیم.

اگرچه مثالی تکراری است ولی چاقو مثالی کلاسیک و کلیشه‌ای و معروف از دو جنبه‌ای بودن هر ابزار و فناوری است.

به هر حال چاقو یکی از نیازها و یکی از ابزارها و دستاوردهای بشری است که حتی امروز هم بشر بدون آن از انجام برخی کارها عاجز است.

حالا ما بگوییم بیاییم چاقو را از نو تعریف کنیم و از نو بسازیم سخنی دور از ذهن است چرا که ماهیت چاقو را نمی‌توانیم تغییر دهیم

اصلاً فرضاً که اینترنت احتیاج به باز تعریف و باز سازی دارد و همه هم در این مورد متفق‌القول هستند.

آیا واقعا ما بضاعت چنین کاری را داریم. سهم ما از تولید علم چقدر است؟

در همین فضای اینترنت چقدر محتوای قابل قبول و علمی و معتبر داریم؟

اصلاً استانداردی، پروتکلی، نرم افزاری، سخت افزاری یا چیزی جهانی در حوزه اینترنت وجود دارد که ما به دنیا عرضه کرده باشیم؟

مگر غیر از این است که معدود افرادی هم که تخصص و توانایی در این زمینه دارند کتاب‌ها و ترجمه‌های دست و پا شکسته همین به اصطلاح متولیان امروز اینترنت را خوانده‌اند و بخشی از آن را فهمیده‌اند.

چند کتاب از داخل ایران در مورد اینترنت نوشته شده است که واقعاً مطلبی در آن باشد که جایی مطرح نشده باشد (صرف نظر از برخی کلی‌گویی‌ها و مباحث مبهم که فقط خودمان قبول داریم)؟ شک ندارم هیچ.

به راستی آیا باز تعریف و دوباره ساختن اینترنت به ما می‌آید یا برای سرما زیادی گشاد است؟!!
کد مطلب: 20003
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
دمت گرم.
زدی به هدف.
مسعود
feedback
United States
اقای جمال صوفیه من شما رو نمیشناسم ولی بنا به این مقاله ای کاش وزیر ارتباطات کمی مثل شما فکر میکرد
امیر
feedback
کاملا درست هست. لطفا این مطلب رو پرینت بگیرید و برای آقای وزیر بفرستین (البته میخواستم بگم که به ایمیل ایشون بفرستین ولی چون خودشون گفته بودن هر چند ماه یک بار هم ایمیلیشون رو چک نمیکنن از این مورد صرف نظر کردم! )
...
feedback
Iran, Islamic Republic of
این دوستی که فرمودند آقای وزیر هر چند ماه یکبار ایمیلشون رو چک میکنند، خبر ندارید ایشون کامپیوتر دفترشو سالی یکبار هم روشن نمیکنه اونوقت ...
مرتضی
feedback
Iran, Islamic Republic of
این یادداشت که واقعا" متن قشنگ و بامعنی و با مفهوم داره در جواب آقای تقی پور هستش که اینترنت رو فقط با دید خودشون نگاه میکنن و نظر میدن.
مرتضی
feedback
Iran, Islamic Republic of
درد ما هم همینجاست....
امیر
feedback
هر فناوری جدید که خدمتی برای بشر به همراه داشته باشد مورد استثبال قرار می گیرد. آیا این فناوری می تواند به اندازه دیگر رسانه ها نیازهای مردم را برآورده سازد؟ آیا برای رسانه های دیگر مثل یاهو مشکلی نمی سازد؟
زندباف
feedback
Iran, Islamic Republic of
اینترنت ایرانی پیشکش، حضرات اگر توانستند ایمیل یا جستجوگر ایرانی درست کنند
haghnegar
feedback
Iran, Islamic Republic of
کی گفته ما تا به حال مفاهیم جدید به دنیاارائه نکرده ایم؛همین فیلتر نت مگر کم اختراعی اس؟ت؛
احمد
feedback
Iran, Islamic Republic of
ظاهرامطالب فوق درنقدسخن مقامات دولتي مطرح شده ،ولي بهتراست بدانيم :
1-چاقو ومواردي اينچنين از ابتداي خلقت همواره جزو مسائل جوامع مختلف درسراسرجهان بوده است كه بخشي ازاين جوامع تاكنون دچاركاربردنادرست آن شده اند امروزه اين موضوع درخصوص اينترنت نيزصادق ميباشد لذامقامات جوامعي موفق بوده اند كه توانسته اند باآموزشها ي لازم وفرهنگ سازي همگاني ومستمر ،بستر مناسبي درمواجهه بااين موارد درجامعه ايجاد ومردم راواكسينه نمايند البته همزمان مقامات اين جوامع براي بكارگيري اينترنت مختص شرايط فرهنگي خودموظفند قبل ازهرگونه تعريفي عملااينترنت محتوي موضوعات مختلف موردنيازجامعه خودرافراهم نمايند
2-تلاش دسته جمعي صاحبنظران در بكارگيري تجارب گذشته جامعه امان دراينگونه مسائل وانتقال صحيح آن (بني آدم اعضاي يكديگرند)وترويج راهكارهاي مناسب درخصوص اين مسائل كمك شاياني به شكل گيري چارچوب مناسب وجامعي دراين خصوص خواهدنمود
3-نميتوان بااين سوتفاهم توانمندي كاركنان دولت واقشارتحصيلكرده جامعه درزمينه هاي مختلف رازيرسوال برد
محمد
feedback
منم پيشتهاد ميكنم اين مطلبو كه كار شده ست با يه اسب چاپار براي وزير محترمه ارتباطات بفرستيد .هر چند گمون نكنم ايشون وقت داشته باشند كه مطلبتون رو بخونن چون در حال فكر كردن به موضوعات وافوق بشري هستن.مثل اينترنت پاكتي با طعم قهوه يا توت فرنگي و غيره...
خدا به ماها يه خورده صبر بده....
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ