۱
۰
plusresetminus
شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۷

نقش زیرساخت در گرانی قیمت اینترنت

ایتنا - سال‌هاست اکثر شرکت‌های اینترنتی اظهار تمایل می‌کنند قادر به تامین پهنای باند به شکلی ارزان‌تر از مسیریابی‌های بین‌الملل که زیرساخت انجام می‌دهد، هستند. آیا به این ادعاها در دوره جدید توجه خواهد شد؟


علی شمیرانی - مدیر عامل جدید شرکت ارتباطات زیرساخت تقریبا از نخستین لحظات پذیرش این مسئولیت، تلاش کرده تا رویه متفاوتی از نظر درون‌سازمانی و برون‌سازمانی ارائه دهد به نحوی که اکنون این شرکت بر خلاف روال قدیمی و مرسوم خود، بسیار بیشتر از گذشته رسانه‌ای شده است.
البته این رویکرد جدید قابل تقدیر است، چه به هر حال مدیر عامل این شرکت نشان داده که علاقه‌مند است تا درخصوص بسیاری از مسایل مربوط به شرکت ارتباطات زیرساخت، شفاف و مکررا پاسخگو باشد.

اگرچه طیف متنوعی از موضوعات پیرامون این شرکت دولتی در روزهای گذشته در رسانه‌ها مطرح شده است، اما در این مقال صرفا به مباحث مربوط به نقش شرکت ارتباطات زیرساخت در قیمت تمام شده اینترنت پرداخته می‌شود.

مدیر عامل این شرکت اخیرا در پاسخ به منتقدان نقش انحصاری زیرساخت در تامین پهنای باند اینترنت گفته، «نمی‌دانیم چرا دائم در رسانه‌ها عده‌ای اینگونه عنوان می‌کنند که شرکت ارتباطات زیرساخت با انحصار به وجود آمده پهنای باند را با قیمتی بالا و گران در اختیار دیگران قرار می‌دهند. در حالیکه به غیر از تعرفه میزان عرضه و تقاضا در قیمت یک سرویس اهمیت بسزایی دارد، حال سایز بازاری مانند ایران با کشورهای اروپایی تناسب دارد که قیمت‌های آن مشابه کشورهای اروپایی باشد؟»

بدون پرداختن به جزئیات نظرات مخالفان و موافقان در این خصوص، (از سال‌های دور تاکنون) به طرح چند پرسش اکتفا می‌شود.

نخست این که گزارش سال‌های گذشته مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان یک نهاد ناظر در خصوص بهای تمام شده نرخ اینترنت را چگونه باید تحلیل و تفسیر کرد؟

دوم این که سال‌هاست اکثر شرکت‌های اینترنتی اظهار تمایل می‌کنند قادر به تامین پهنای باند به شکلی ارزان‌تر از مسیریابی‌های بین‌الملل که زیرساخت انجام می‌دهد، هستند. آیا به این ادعاها در دوره جدید توجه خواهد شد؟

سوم این که هنوز یک ماه نیز نمی‌شود که سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به عنوان تنها نهاد صنفی مورد تایید و قبول وزارت ارتباطات، در پیش‌نویس سند موانع توسعه کسب‌وکارهای ICT، شکست انحصار زیرساخت در تامین پهنای باند را خواستار شده‌اند. آیا نظر این صنف تخصصی، غیرکارشناسی است؟

و چهارم آنکه بر اساس آمار وزارت ارتباطات، از ابتدای دولت یازدهم تاکنون، تعداد کاربران اینترنت در کشور چندین برابر شده است. اما چرا این افزایش بی‌سابقه کاربران و کاربری اینترنت، همچنان تاثیری ولو اندک بر کاهش قیمت اینترنت نداشته است؟(منبع:فناوران)
 

در همین زمینه بیشتر بخوانید:
- انحصار واردات اینترنت باید شکسته شود
- زمان بازنگری در قیمت اینترنت فرارسیده است
- ابهام در انتخاب ۳ شرکت و ۳ سایت از سوی وزارت ارتباطات برای کاهش قیمت پهنای باند مشترکان
 
 
 
کد مطلب: 43476
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
عامل اصلی گرانی اینترنت همین انحصار زیرساخت است. البته فرمان زیرساخت دست کسانی است که کلا از وجود اینترنت در کشور راضی نیستند و اگر نبود این سود کلان کلا اینترنت رو قطع میکردند.
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ