۶
۰
plusresetminus
دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۵

اخذ مالیات از فروشگاه‌های اینترنتی قطعی است

ایتنا - برخی فروشگاه‌های اینترنتی تصور می‌کنند نباید از درآمدهای خود مالیات بدهند، درحالی‌که یک کارمند با کمترین حقوق نیز مالیات می‌پردازد.
اخذ مالیات از فروشگاه‌های اینترنتی قطعی است


چندی پیش به گزارشی با موضوع هیاهوی برخی فروشگاه‌های اینترنتی برای پرداخت نکردن مالیات پرداختیم. ماجرا از این قرار بود که با وجود اعلام صریح قانون که هر شخص حقوقی ایرانی می‌بایست به ازای کلیه درآمدهایی که کسب می‌کند مالیات پرداخت کند، برخی فروشگاه‌های اینترنتی و در راس آنها "انجمن کسب‌ و کارهای اینترنتی" ظاهرا مشکلاتی با پرداخت مالیات داشته و اقدام به انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به مرکز تجارت الکترونیکی کردند.

دلیل این انتقاد‌های انجمن کسب و کارهای اینترنتی به چگونگی اجرای قانون اخذ مالیات از سوی سازمان دارایی بازمی‌گردد که ملاک دریافت مالیات را شروع زمان صدور نماد الکترونیکی اعلام کرده است.

جالب آنکه برخی از فروشگاه‌های اینترنتی به عنوان غول‌های نوظهور در عرصه تجارت الکترونیکی کشور، با پناه گرفتن در پس فروشگاه‌های کوچک و بی‌تجربه نیز خواهان پرداخت نکردن مالیات و معافیت‌های مالیاتی شده‌اند!
 

فارغ از این که این درخواست تا چه حد منطبق با قانون و عدالت اقتصادی است، این خواسته غیرمتعارف برخی فروشگاه‌های اینترنتی در حالی مطرح می‌شد که برخی از این فروشگاه‌ها درآمد روزانه‌شان از یک پاساژ با ۵۰ مغازه نیز بیشتر بوده و هست.

برای مثال مدیر یکی از این فروشگاه‌های اینترنتی در سال ۹۲ در گفت‌وگو با یک رسانه مدعی شده بود روزانه ۲ هزار فقره فروش کالا دارد که به طور متوسط قیمت آنها ۶۰۰ هزار تومان است و فروشگاه‌ اینترنتی مذکور روزانه ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان درآمد دارد که رقم ماهانه آن به ۳۶ میلیارد تومان می‌رسید.
امروز اما برآورد می‌شود فروشگاه اینترنتی مذکور به طور متوسط ۵ هزار سفارش در روز دریافت می‌کند که به راحتی می‌توان گفت چندین برابر پول رد و بدل شده در بسیاری از مغازه‌های سنتی قلب پایتخت است.

از سوی دیگر فروش بالای فروشگاه‌های اینترنتی خصوصا در حوزه کالاهای دیجیتال و موبایل به حدی بوده که بعضا باعث شده فروشندگان سنتی موبایل را با مشکل جدی رو‌به‌رو کند و حتی در مواردی به تعطیلی بکشاند. موضوعی که بارها در رسانه‌ها به آن پرداخته شده است.
نکته قابل توجه دیگر آنکه این روزها کم نیستند واردکنندگان عمده‌ای که فروش کالاهای خود را به شکل انحصاری و تنها از طریق این فروشگاه‌های اینترنتی انجام داده و محصول آنها را نمی‌توان در مغازه‌های سنتی یافت.

علاوه بر موارد ذکر شده اگر به آمار بانک مرکزی رجوع کنیم می‌بینیم که آمار خرید پرداخت‌های اینترنتی رشد چشمگیری در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ داشته است. همچنین آمار رسمی این بانک نشان می‌دهد خرید و پرداخت اینترنتی تا پایان شهریور۹۳ حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان بود و پیش‌بینی می‌شد این آمار تا پایان سال به حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان برسد که این یعنی خریدهای اینترنتی رشد ۲۲۹ درصدی را طی این دوره یک‌ساله تجربه کرده‌اند. رشدی که پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده نیز صعودی جهشی را تجربه کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده بود البته مشخص است که تمام فروشگاه‌های اینترنتی ده‌ها میلیارد تومان در ماه درآمد ندارند که این موضوع نیز کاملا طبیعی است. در این خصوص نیز واضح و مبرهن است که همانگونه که در قوانین مالیاتی از یک مغازه چند متری خرده فروشی، مالیاتی معادل کارخانه ایران‌خودرو یا شرکت مخابرات ایران دریافت نمی‌شود، از فروشگاه‌های اینترنتی نیز مالیاتی متناسب با درآمد و کسب و کار خودشان دریافت می‌شود.
 

اما درج گزارش قبلی، با بازتاب‌ها و واکنش‌هایی همراه بود. در همین رابطه یک مقام آگاه در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به عنوان متولی ساماندهی و صدور مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی، ضمن تایید لزوم پرداخت مالیات از سوی تمامی مشاغل گفت: سازمان دارایی اخذ مالیات از کسب و کارهای اینترنتی را در دستور کار دارد و قطعا فروشگاه‌های اینترنتی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

وی در خصوص زمزمه‌ها و تهدیدهایی مبنی بر عدم استفاده از نماد الکترونیکی از سوی برخی فروشگاه‌های اینترنتی نیز گفت: واقعیت این است که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اصولا دیتای تجاری و اطلاعاتی از درآمد فروشگاه‌های الکترونیکی را ندارد، از این رو سازمان دارایی نیز برای کسب اطلاعات درآمدی این کسب و کارها سراغ مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیامده و مستقیما سراغ خود فروشگاه‌های اینترنتی خواهد رفت. در این خصوص نیز ذکر این نکته ضروری است که داشتن یا نداشتن نماد الکترونیکی مانعی برای نپرداختن مالیات نیست.

این مقام آگاه در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ادامه داد: اما موضوع اینجاست فروشگاه‌هایی که فاقد نماد اعتماد الکترونیکی هستند، با مشکلات متعددی مواجه خواهند شد که غیرقانونی بودن فعالیت آنها، عدم اعتماد خریداران و مشکلات رسیدگی به شکایت آنها، توقف ارایه خدمات بانکی، جریمه و در نهایت فیلتر شدن از سوی پلیس فتا از آن جمله است.
وی تاکید کرد: پلیس فتا به عنوان یکی از نهادهای قانونی پیشگیری از وقوع جرم همواره در حال پایش و رصد فعالیت‌های غیرقانونی و مجرمانه در فضای سایبری بوده و در همین راستا فروشگاه‌های اینترنتی فاقد نماد نیز مشمول برخورد و توقف فعالیت از سوی پلیس قلمداد می‌شوند.

این مقام با تاکید بر الزامی بودن پرداخت مالیات از سوی تمام مشاغل گفت: جای تعجب دارد که برخی فروشگاه‌های اینترنتی تصور می‌کنند که نباید از درآمدهای حاصله خود مالیات بدهند، حال آنکه یک کارمند با کمترین حقوق دریافتی نیز مالیات می‌پردازد.

وی با بیان فشار و اعتراض برخی کسب و کارهای سنتی و مغازه‌ها به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و سازمان دارایی گفت: این کسب و کارها اعتراضاتی در خصوص رقابت نابرابر با فروشگاه‌های اینترنتی دارند که برخی از این اعتراضات نیز به حق هست. چراکه کسب و کارهای سنتی و مغازه‌ها هزینه‌های بیشتری را نسبت به این فروشگاه‌ها متحمل می‌شوند که همین موضوع در مجموع باعث افزایش هزینه‌های رقابت آنها شده و برخی از آنها در آستانه تعطیلی کسب و کار خود هستند. لذا آنها معتقدند فروشگاه‌های اینترنتی باید حتی مالیات به مراتب بیشتری بپردازند که البته مرجع تشخیص این موضوع سازمان دارایی است.

این مقام مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در پایان تاکید کرد: البته این مرکز همانطور که قبلا نیز اعلام کرده، اگر موضوعاتی به شکل مشخص و منطقی از سوی کسب و کارهای اینترنتی مطرح شود، اقدام به همراهی و مساعدت آنها در خصوص شیوه و شکل پرداخت مالیات‌ها خواهد کرد.
 

رد موضوع پس دادن نماد اعتماد الکترونیکی
اما در ارتباط با گزارش هفته قبل، رضا الفت نسب دبیر انجمن صنفی کسب‌و‌کارهای اینترنتی که نخستین بار نامه اعتراض به پرداخت مالیات توسط این انجمن مطرح شده بود به برخی شبهات و پرسش‌های خبرنگار ما پاسخ داد.
الفت‌نسب در رابطه با مقصود اصلی این انجمن از نامه سرگشاده خطاب به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: متاسفانه برخی رسانه‌ها گزارش خود را بدون در نظر گرفتن واقعیات و منظور این انجمن بازتاب داده‌اند درحالی که انجمن خود را ملزم به رعایت قوانین و دستور‌العمل‌های مربوط به نماد اعتماد الکترونیکی می‌داند و کاملا به آن اعتماد دارد.

وی در خصوص جایگاه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی علت خطاب دادن این مرکز در نامه مذکور نیز گفت: ما مرکز توسعه تجارت الکترونیکی را در نحوه محاسبه مالیات مقصر نمی‌دانیم بلکه انجمن ما به عنوان نهاد صنفی کسب‌‌و کارهای آنلاین، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی را به عنوان تنها متولی قانونی مجری ساماندهی این کسب و کارها دانسته و او خواسته‌ایم پیرامون این موضوع با اداره مالیات مذاکره کند.

دبیر انجمن صنفی کسب‌و‌کارهای اینترنتی افزود: انجمن به هیچ عنوان عمل برخی از کسب‌و‌کارها مبنی بر بازپس‌گیری نماد اعتماد الکترونیکی را تایید نمی‌کند بلکه از آنها خواسته است که به صورت قانونی اعتراض خود را نسبت به عملکرد ادارات مالیات اعلام کنند.

وی درباره اینکه آیا این انجمن معتقد به عدم پرداخت مالیات از سوی فروشگاه‌های اینترنتی است، گفت: انجمن بارها اعلام کرده که کسب و کارهای آنلاین بر اساس قانون آمادگی پرداخت مالیات را دارند و فقط نسبت به نحوه محاسبه آن اعتراض دارند و معتقدند نحوه محاسبه مالیات کسب‌و‌کارهای اینترنتی می‌بایست نسبت به نحوه محاسبه مالیات کسب و کارهای فیزیکی متفاوت باشد.

منبع: عصر ارتباط 
 
کد مطلب: 41429
نام شما
آدرس ايميل شما


علی
feedback
Iran, Islamic Republic of
دوستان همکار در زمینه تجارت الکترونیک :
من هم فروشگاه اینترنتی دارم و به شدت محکم و سفت و سختی مخالف این قانون هستم.
اولا شرکتهای ما از جمله فروتل و پارس پیک و .... دارن مبالغ بالایی به عنوان مالیات به دولت پرداخت میکنند.حداقل 30 میلیون تومان.حداقل.حالا چرا این مبلغ رو دارند پرداخت میکنند؟
شمایی که طبق آمار این نویسنده عزیز در بالاتر ، یک میلیارد درآمد دارید ، دولت میاد بر حسب فروش کل این فروشگاهها از اون شرکت مالیات میگیره.
یعنی مالیات شما رو شرکت پرداخت میکنه.اما شرکت هم داره از شما میگیره دوستان.غافل نباشید.
روی فاکتورتون رو ببینید....نوشته 9% مالیات بر ارزش افزوده....در واقع شما دارید مالیات رو پرداخت میکنید.و این جدید نیست.بیشت از 5 سال و شاید خیلی بیشتر هم باشد!!!
پس این مالیات....کاملا اضافی هست...
اما ما اصلا مجبور نیستیم با اینها...دارایی و مالیات و و و .... کار کنیم عزیزان....
در هر شهری اتوبوسهایی ، اداره جات لجستیکی...لجستیک های زیرزمینی ای....تیپاکسی .....و ده ها و بعضا در برخی شهرها صد ها از این سیستمهای حمل و نقل هست که مانند پست کار میکنند!!!
تنها کاری که دارایی و مالیات و صنایع و معادن و خلاصه دولت میتونه انجام بده اینه بیاد پنل پست رو ببنده...تنها کارش همینه.....خوب از الآن بهتره با اون یکی شرکتها کار کنید که از این شرایط راحت و کاملا بی دغدغه و درامان بمونید...
یک کار بسیار بچه گانه دیگه هم که دولت میتونه انجام بده اینه که بیاد سایت رو ببنده که نشان از سواد بسیار بسیار پایین و بچه گانه چنین سیستمی رو نشونه دار هست این کار .چرا که فروشگاههای اینترنتی با ده ها وب سایت....صد ها بعضا که اصلا اینمادی برای اونها مفهوم نداره دارند سفارش میگیرند....وبلاگهای ساده...فروشگاهی که اثری از نام و نشانم فروشنده در اونها نیست....هیچ چیز....همه چیز اشتباه....
فیلتر شکنهای قوی مانند تونل به کل موجب شدند تا در شناسایی آی پی ، به مشکل بخوره سیستمهای دولتی.که اصلا امکان رهیابی چنین آی پی هایی هم در این فیلتر شکن های خاص وجود ندارد.!!
در دید بعدی فرض بر این میگذاریم که وبلاگهای داخلی و وبسایتها و .... همگی کنترل شدند....که اصلا خنده داره در قرن 21 چنین چیزی...چون ممکن نیست....فرض خواهیم گرفت با هزینه های کلان ممکن شد......بسیار بسیار کلان....بسیار راحت میشه این مورد رو دور زد.....واقعا جای خنده داره.من نمیدونم این کارها چطور دارن چنین روندی رو میبرن جلو که سبب هزینه های کلانی هم در مملکت در این شرایط شده....راه کار این مورد نیز وبلاگهای خارجی هست.که نه فقط در یک کشور مثلا آمریکا و انگلیس و اسرائیل و ... باشه که بشه با مذاکره با اونها ایران رو تحریم کرد از استفاده اونها که باز هم نشدنیه ....بلکه باید با کل کشورهای دنیا...از جمله کوچکترین تا بزرگترینشون مذاکره کرد.....
پس تنها چیزی که ممکنه سد راهتون بشه همین پنل پستیه....از الآن برید شرکتهای جایگزین رو پیدا کنید.یا با راننده اتوبوسها صحبت کنید.یا با پیکها صحبت کنید....یا با همسایه بغل دستیتون که دنبال شغله صحبت کنید براتون پخش کنه و ....قبلا وقتی سخنگوی دولتی یک زوری را بر گردن ملت میخواست تحمیل کنه ، یک آن سرش رو پایین مینداخت بعد حرفش رو میزد.اما اخیرا شهرداری ، مجلس ، و .... و بسیاری از سیاستمداران در قالب تحمیا و با جبر و زور و حق به جانب گیری این سخنان رو مطرح میکنند.
بنا بر این...با عرض شرمندگی قشر ما ، با کمال غرور پیشنهاد معرفی به دارایی رو رد کرده و اصلا نیازی هم به شما عزیزان نداره.ما به فعالیتمون ادامه میدیم و به کسی هم مرتبط نیست.
علی
feedback
Iran, Islamic Republic of
ضمنا.....زمانی که فروشگاه های اینترنتی از عملکردهای پست و گیت وی و اینماد و ... شکایت داشتند کسی پاسخگو نبود..حالا فروشگاه های اینترنتی شدند همه چیز.....
این همه دزدی از ما شد...
این همه گیت وی خرابی داشت...
این همه جلسات برگزار شد برای حل مشکل....ولی نیم نگاهی هم به ما نبود...
اون کارتن های پستی...یکدفعه در یک شب اجباری شد و از 150 تومن شد 850 تومان و بعضا 5000 تومان... با اون سایز های غیر استاندارد.....یک شبه پست سفارشی از 1800 تومان شد 4500 تومان یکی دو سال قبل....
این همه پستچی بسته ما رو ارسال نمیکرد ، اما روی بسته برگشتی نوشته میشد عدم قبول تحویل گیرنده....
پست دیدم از این سر دنیا در یک وضع بسته بندی بدی به اون طرف دنیا میره سالم میرسه اینجا تو دو تا شهر یه استان یه جوری جابه جا شده انگار گرگ دریدتش....
اینها رسیدگی نمیشد....
حالا اینجا شدیم مرکز توجه.....
متاسفیم...
ما با بقیه مردم فرق میکنه ککارمون.یک قرون مالیات پرداخت نمیکنیم.شرکتهامون کامل پرداخت میکنند.
از ما زوری اضافی نمیتونید یک قرون بگیرید...
حتی ما رو یکمی هم عصبانی کردید.....مراقب خودتون باشید.....
سعید
feedback
Iran, Islamic Republic of
علی راضیم ازت
لایک داری داداش
سپیده
feedback
Russian Federation
مقاله از بیسوادی کامل نویسنده نشات میگیره. تا کی میخایم تقصیر بندازیم گردن بقیه. چقدر چرت و پرت می گید آخه
Kamal
feedback
باسلام به همه دوستان
متأسفانه هیچگونه اطلاع رسانی مستقیم به صاحبان کسب کار اینترنتی دارای اینماد در خصوص پرداخت اینماد صورت نگرفته است و هم اکنون تعداد زیادی از دوستان که سایت‌های نوپا دارند و مدت زمان 2 سال تا معرفی کارشان در سطح وب وقت لازم است و فعلاً از جیب می‌خورند، یکباره با اخطار سازمان مالیات روبرو شده و سرخورده‌اند. بیش از 80 درصد مشاغل اینترنتی شامل فروشگاه‌های کوچک دانلود فایل و جزوات درسی هستند ویا استارت-آپ هایی که دانشجویی هستند و تا شهرت فاصله دارند. به نظر من سازمان امورمالیاتی می‌بایست یک سیستم آنلاین مالیات بر تراکنش طراحی کند تا ضمن کاهش استرس مؤدیان و صاحبان مشاغل جوان، مبلغ مالیات هر تراکنش به صورت سیستمی محاسبه و أخذ گردد و به حساب دولت واریز شود. یعنی نصب یک ماژول یا پلاگين رسمی أخذ مالیات بر ارزش افزوده! به همین راحتی!
من یک کارگر کارخانه هستم که در منزل به فروش فایلهای گرافیکی می‌پردازم. یکسال است که با هزار زحمت و دوندگی مجوزهای لازم و اینماد گرفتم امّا در این یکسال فقط 3 مشتری داشتم و به ناچار برای بالا برن تراکنش و حفظ درگاه بانکی، با کارت حقوق کارخانه از سایت خودم خرید کردم! این کار را خیلی از جوانان انجام می‌دهند تا سایتشان به سطح شهرت لازم برسد و 2 تا 3 سال از جیب می‌خورند. اکنون بنده چطور به اداره مالیات در مورد کسادی سایت خود و خریدهای از روی ناچاری ساختگی پاسخ بدهم! در ضمن فرم اظهارنامه مخصوص وبسایت‌ها نیز وجود ندارد و یک فرم عام برای همه در نظر گرفته شده!
حمید
feedback
Iran, Islamic Republic of
دولت گدا و دزد کی میخواد دستشو از جیب مردم برداره خدا میدونه