ایتنا - ما اینجا برای کاهش قیمتها، مثل یک لاکپشت عمل میکنیم؛ به همان خونسردی و آهستگی.
شبنم کهن چی
سیاست قیمتگذاری در ایران، سیاست تامل برانگیزی است؛ به موقع است، به مصلحت است، خوب است. برای چه کسی یا چه کسانی خیلی اهمیت ندارد.
مهم سیاستمدار بودن ماست. ما اینجا برای کاهش قیمتها، مثل یک لاکپشت عمل میکنیم؛ به همان خونسردی و آهستگی.
اما برای افزایش قیمتها همیشه آمادهایم. سالهاست کسانی هستند که فریاد میزنند اینترنت را ارزان کنیم.
هنوز هم هیچ اتفاقی نیفتاده. اما برای افزایش اجاره بهای خطوط E۱ سرعت عمل از خودمان نشان میدهیم.
اجاره ماهیانه ۲۵ هزار تومان را سه برابر می کنیم و میشود ۷۵ هزار تومان. آنوقت میرویم دلخوشیهای کوچک دیگر دست و پا میکنیم؛ مثلا ودیعهها را از ۳ میلیون تومان به ۵۰۰ هزار تومان میرسانیم.
بعد برای ایستادگی در مقابل مخالفتها علماش میکنیم که ببین از کجا به کجا رسیدهایم. که چرا کاهش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را در نظر نمیگیرید برای ۵۰ هزار تومان افزایش ناراحت میشوید.
ما از قانون استفاده درست و به موقع میکنیم. درست وقتی بازار خطوط E۱ بازار رو به گسترشی است و قرار است به VOIP سر و سامان بدهیم، اجاره بهای ماهیانه خطوط E۱ را افزایش میدهیم.
به این ترتیب با احتساب ۲۹۲ هزار خط ایوان [آمار وزارت ارتباطات در اردیبهشت ماه سال ۹۰] و اجاره ماهیانه ۷۵ هزار تومان، مخابرات میتواند فقط از این محل ماهی ۲۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان کسب کند. هر چند به خاطر کم شدن ودیعهها باید از مبلغ ۸۷۶ میلیارد تومان دریافت شده، ۷۳۰ میلیارد تومان را به شرکتها باز گرداند. میتواند هم پولی پس ندهد و در ازایش از اجاره بها ماهی ۲ درصد – ۵۰ هزار تومان – کم کند.
به هر حال مخابرات مابهالتفاوتی هم پس بدهد، میزان درآمدی که تا پیش از مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات به حساب مخابرات واریز میشده به نسبت درآمدی که با اجاره بهای جدید به حساب مخابرات ریخته میشود – مبلغ ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بیشتر- رضایت مخابرات را فراهم میکند.
با توجه به اینکه خطوط E۱ بستر ارایه خدمات VOIP ، اینترنت Dial up و سرویسهای ارزش افزوده روی خطوط ثابت است، باید منتظر افزایش این خطوط و در نتیجه افزایش درآمد مخابرات باشیم. در عوض با افزایش سه برابری قیمت اجاره بهای ماهیانه خطوط E۱ کاهش قیمت اینترنت و سرویسهایی که با استفاده از این خطوط ارایه میشود را فراموش کنیم.