۰
plusresetminus
يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۴۵

فقط هزار قدمِ بیشتر در روز به مقابله با افسردگی کمک می‌کند

طبق پژوهشی که روز دوشنبه در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد، قدم‌هایی که در طول روز برمی‌دارید، می‌تواند در کاهش نشانه‌های افسردگی نقش داشته باشند.
فقط هزار قدمِ بیشتر در روز به مقابله با افسردگی کمک می‌کند

دکتر برونو بیزوزرو‌ــ‌پرونی، سرپرست تیم تحقیقاتی از مرکز تحقیقات اجتماعی و سلامت در دانشگاه کاستیلا-لامانچا اسپانیا، می‌گوید: «مطالعه ما برای این موضوع که تشویق افراد به داشتن فعالیت بدنی، فارغ از نوع یا شدت آن، راهبردی موثری برای پیشگیری از افسردگی است، شواهد بیشتری ارائه می‌دهد.»

این تحقیق، ۳۳ مطالعه روی بیش از ۹۶ هزار بزرگسال را بررسی کرد.

دکتر کارمل چویی، روانشناس بالینی و استاد‌یار دانشکده پزشکی هاروارد که در این تحقیق مشارکت نداشت، می‌گوید: «این داده‌ها نشان داد تعداد قدم‌های موثر در کاهش علائم افسردگی، کمتر از آن چیزی است که ممکن است فکر کنید.»

 او اضافه کرد: «معمولا می‌شنویم که ۱۰ هزار قدم در روز مفید است اما این تحقیق نشان داد که حتی هفت هزار قدم در روز هم در بهبود سلامت روان موثر است.»

به گفته دکتر برندون استابز، عضو ارشد موسسه ملی سلامت و بهداشت دانشگاه کینگز کالج که او هم در این پژوهش شرکت نداشت، «آنچه به‌ طور ویژه دلگرم‌کننده است، این است که حتی کمی افزایش در تعداد قدم‌های روزانه هم می‌تواند مفید باشد. به طوری که تنها اضافه کردن یک هزار قدم بیشتر در روز می‌تواند احتمال افسردگی را در آینده تا ۹ درصد کاهش دهد

با این حال، محققان می‌گویند که در این زمینه به مطالعات بیشتری نیاز است، زیرا مطالعات بررسی‌شده در این تحلیل عمدتا مشاهده‌ای و بیشتر بر جمعیتی عمومی متمرکز بودند، نه افرادی که افسردگی بالینی داشتند. به این معنی که محققان نمی‌توانند بگویند آیا پیاده‌روی بیشتر بر افسردگی تاثیر می‌گذارد یا مشکل این است که افراد مبتلا به افسردگی کمتر مایل‌اند راه بروند و تحرک داشته باشند.

دکتر چوی خاطرنشان می‌کند اگرچه در تحقیق شکاف‌هایی وجود دارد و به کار بیشتر نیاز است، تعجب‌آور نیست که حرکت بیشتر با کاهش علائم افسردگی مرتبط باشد اما باید توجه داشت برداشتن قدم‌های بیشتر تنها حرکتی نیست که می‌توان برای بهبود سلامت روان انجام داد. در واقع تعداد قدم‌ها تنها یک معیار خوب برای سنجش میزان فعالیت بدنی است که می‌دانیم برای جلوگیری از افسردگی تاثیر مثبتی دارد. با این حال، به خاطر داشته باشید که تعداد قدم‌ها معمولا در برخی فعالیت‌ها مانند پیاده‌روی یا دویدن ثبت می‌شوند و برای مثال وقتی یوگا می‌کنید، تعداد قدم‌هایتان شمارش نمی‌شود، در حالی که بسیار مفید است.»

به گفته او، هدف متخصصان باید این باشد که فعالیت‌های بدنی متناسب با ترجیح‌ها و نیازهای خاص هر فرد را توصیه کنند تا افراد برای مشارکت در آن‌ها انگیزه بیشتری داشته باشند و راحت‌تر به اهداف سلامتی دست یابند. چنانچه در حال حاضر هم توصیه‌ها بیشتر بر اساس زمان‌اند، مانند ۱۵۰ دقیقه فعالیت متوسط تا شدید در هفته.

چوی اضافه کرد: «معیاری را انتخاب کنید که برای شخص شما انگیزشی باشد؛ چه تعداد قدم‌ها باشد یا مدت آن، زیرا مطالعات سلامت روان به‌طور مداوم نشان داد‌ه‌اند که هرگونه تحرک بهتر از نداشتن فعالیت بدنی است.»
 

چطور انگیزه پیدا کنیم؟


بسیاری از افراد در ایجاد انگیزه در خود برای ورزش مشکل دارند و وقتی افسردگی نیز به آن اضافه می‌شود، شروع کردن سخت‌تر هم می‌شود.

دکتر مایکل نوتل، مدرس ارشد دانشکده روانشناسی دانشگاه کویینزلند استرالیا، توصیه می‌کند برای مقابله با این موانع به یک گروه بپیوندید، از مربی کمک بگیرید یا اینکه با دوستان و عزیزانتان پیاده‌روی کنید. به گفته او این روش حمایتی راه را برای برداشتن قدم‌های بیشتر هموار می‌کند.

او تاکید می‌کند باید فعالیت بدنی را به گونه‌ای لذت‌بخش کنید که بتوانید آن را ادامه دهید.

طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۵، هرچه از ورزشتان بیشتر لذت ببرید، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت تا بر موانع ورزش غلبه کنید و این به معنای احتمال بیشتر ادامه دادن یک برنامه ورزشی است.
کد مطلب: 82342
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ