در اجراي مواد 3 و 4 قانون وظايف و اختيارات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، اساسنامه شوراي عالي فناوري اطلاعات به تصويب هيئت وزيران رسيد.
به گزارش ايسنا از روابط عمومي «وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات» هدف از تشكيل شوراي عالي فناوري اطلاعات، سياستگذاري و تدوين راهبردهاي ملي در قلمرو فناوري اطلاعات، تدوين برنامههاي ميان مدت و بلندمدت براي توسعه پژوهشهاي بنيادي و كاربردي و نيز گسترش كاربري فناوري اطلاعات و ارتباطات در كشور است. از وظايفي كه براي شوراي عالي فناوري اطلاعات منظور شده ميتوان به تدوين اهداف كلان و راهبردي، سياستگذاري، تدوين مقررات و آئيننامهها و اجراي برنامههاي پژوهشي و نيز زمينهسازي براي همكاريهاي بينالمللي در اين بخش اشاره كرد.
رئيس جمهور رياست شوراي عالي فناوري اطلاعات را برعهده دارد و وزراي ارتباطات و فناوري اطلاعات، علوم تحقيقات و فناوري، بازرگاني، صنايع و معادن، دفاع، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و نيز رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي ساير اعضاي شورا را تشكيل ميدهند.
اين گزارش ميافزايد: مصوبات شوراي عالي فناوري اطلاعات پس از تاييد رئيس جمهور، توسط وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ابلاغ ميشود و وي مسئول نظارت بر حسن اجراي آن است.
گفتني است دبيرخانه شوراي عالي فناوري اطلاعات در محل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات تشكيل و دبير آن به پيشنهاد وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و با حكم رئيس جمهور منصوب ميشود.
با تصويب اين اساسنامه، تمام اركان مربوط به مديريت، سياستگذاري برنامهريزي و اجرا نهايي شده و ابهامي كه در مورد نحوه تحول فناوري اطلاعات مطرح ميشد، برطرف ميشود. ضمنا با توجه به ماده 14 قانون وظايف و اختيارات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، كه مقرر نموده كليه قوانين و مقررات مغاير با اين قانون بايد لغو شود، در آخرين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مقرر شد تا در مصوبه شوراي عالي اطلاعرساني تجديد نظر صورت گرفته و اموري كه در شوراي يادشده (فناوري اطلاعات) ديده شده از وظايف شوراي عالي اطلاعرساني حذف شده و اين شورا عمدتا به مسائل فرهنگي اطلاعرساني بپردازد.
شايان ذكر است قانون وظايف و اختيارات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در آذرماه سال 1382 به تصويب مجلس محترم شوراي اسلامي رسيد و پس از 74 سال ساختار و وظايف و اختيارات آن دگرگون شد.