روزنامهنگاران IT بايد دورههاى تخصصى متناسب با اين حوزه را طى كرده باشند
محمود اروجزاده در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى ايسنا اظهار داشت: در چند سال اخير استقبال از نشريات و مطبوعات به دليل افزايش نياز جامعه به كسب اطلاعات و رشد افراد جوان و تحصيل كرده در كشور رشد چشمگيري داشته است. از سوي ديگر با توجه به دوره تاريخي كه در آن قرار داريم افراد جامعه تشنه اطلاعات هستند و علاقهي زيادي به كار مطبوعاتي وجود دارد، اما متاسفانه به دليل مشكلات فراوان در اين حرفه مانند عدم امنيت شغلي و تامين مالي، اين دوران دوره موفقي براي روزنامهنگاران نبوده است.
وي با بيان اين كه در كشور شاهد شكل گيري نوع تازهيي از روزنامهنگارى به عنوان فناورى اطلاعات هستيم، تاكيد كرد: بايد به طور جداگانه روي اين حوزه بحث و گفتوگو شود. به دليل اين كه با بخش زيادي از افراد جامعه در ارتباط است و حوزهي جوان و نوپايي است، همچنين ويژگيهاي اين نوع كار مطبوعاتي متفاوت از روزنامهنگارى سنتي است، به اين خاطر كه بخش زيادي از كار و همچنين مخاطبان در فضاي سايبر قرار دارند.
اروج زاده، تصريح كرد: روزنامهنگارى IT با توجه به اين كه تازه متولد شده و ميتواند موثر و مفيد در اطلاع رسانى و آگهي بخشي باشد، اما اگر به آن به عنوان يك نوع روزنامه نگاري تخصصي توجه نشود ميتواند آسيبپذير باشد و آفتهاي زيادي به همراه بياورد، بنابراين بايد به اين نوع روزنامهنگاري در حوزه اطلاع رساني نگاه ويژهيي داشت و به عنوان يك تخصص و فن در نظر گرفته شود و روزنامهنگاراني كه در اين حوزه فعاليت ميكنند بايد دورههاي تخصصي متناسب با اين حوزه را طي كرده باشند.
وي، با بيان اين كه در حوزهي مطبوعاتي اعم از تخصصي و غير تخصصي نقد مطبوعات خيلي كمرنگ است، گفت: به طور مثال در حوزه فناورى اطلاعات به عنوان نشريه اطلاع رسانى تخصصي موضوعي به عنوان نقد جايي ندارد. زماني كه نقد فعاليتها و روندها در حوزهاي به وجود آيد بدين معناست كه آن حوزه از حالت سطحي خارج شده و بالغ بر مسايل عميق و با سابقهيي است.
وي، افزود: اميدواريم روزنامهنگاري فناوري اطلاعات از اطلاع رساني سطحي و روز مره به سمت عمق پيش رود و ما در اين حرفه شاهد روزنامهنگاران متخصص، تحليل گران خوب و مقاله نويسان زبده باشيم و باب نقد در حرفه روزنامهنگاري و به طور خاص در فناوري اطلاعات پا بگيرد، تا كمك به رشد روزنامهنگاري در كشور كند.