ایتنا - یک تحقیق که نتایج آن به تازگی انتشار یافته است نشان می دهد نشستن های طولانی مدت در محل کار می تواند بطور بالقوه خطر مرگ بر اثر عوامل مختلف از جمله بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.
ایجاد سازوکارهایی در محل کار که مطابق آن برنامه کاری شامل ساعاتی از نشستن و تحرک باشد، به کاهش این خطر مرگ کمک خواهد کرد.
سبک زندگی نشستن های طولانی مدت در زندگی امروز بسیار شایع شده است و در بسیاری از ادارات کارمندان مدتهای طولانی در یک جا مینشینند با اینکه معلوم شده است نشستنهای طولانی آثار نامطلوبی بر سلامتی دارد.
سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۰ دستورالعمل هایی صادر کرد و خواستار کاهش مدت نشستن به علت تبعات این امر شد.
مطالعات قبلی همچنین حاکی از آن بوده است که سطح معینی از فعالیتهای بدنی روزانه ممکن است تاثیرات زیانآور نشستنهای طولانی را کاهش دهد.
در این مطالعه جدید، دانشمندان تاثیرات نشستنهای شغلی طولانی مدت بر مرگ و میر ناشی از عوامل مختلف و همچنین مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی را در تایوان بررسی کردند.
این مطالعه شامل حدود ۴۸۱ هزار نفر بدون سابقه بیماریهای قلبی و عروقی بود. این افراد برای مدت ۱۲ سال بین سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۷ تحت بررسی قرار گرفتند و هر بار پرسشنامهای را پر میکردند.
حدود ۶۰ درصد این افراد از جمله کسانی بودند که بیشتر اوقات در حالت نشسته هستند. ۱۰ درصد اکثرا در حالت غیرنشسته و ۲۹ درصد در حالتهای متناوب بین نشستن و غیرنشستن بودند.
در مجموع در مدت ۱۲ سال انجام این مطالعه، حدود ۲۶ هزار نفر از این افراد فوت کردند که از این مرگ و میرها در حدود ۵۷ درصد مربوط به افرادی بود که اکثر اوقات در حالت نشسته بودند. در میان ۵ هزار و ۳۷۱ مرگ و میر مرتبط با بیماری قلبی و عروقی نیز ۶۰ درصد در میان افرادی روی داد که بیشتر اوقات در حالت نشسته بودند.
این تحلیل پس از در نظر گرفتن متغیرهای سن، جنسیت، سطح آموزش، مصرف دخانیات و الکل و همچنین شاخص توده بدنی مشخص کرد افرادی که بیشتر اوقات در حالت نشسته هستند ۱۶ درصد خطر بیشتر مرگ بر اثر عوامل مختلف و همچنین ۳۴ درصد خطر بیشتری برای مرگ بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی دارند.
این میزان خطر مرگ و میر میتواند با ایجاد وقفههای منظم در حین کار و فعالیتهای فیزیکی روزانه ۱۵ تا ۳۰ دقیقهای تعدیل شود.