۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۴:۴۰

رشد سریع بازار هوش مصنوعی تا ۳ سال آینده و چالش کمبود تراشه

«بین» پیش‌بینی کرده است که بازار هوش مصنوعی طی سه سال آینده به حدود یک تریلیون دلار برسد، در حالی که این میزان در سال ۲۰۲۳ کمتر از ۲۰۰ میلیارد دلار بود. بنا بر برآوردهای این موسسه، سخت‌افزار و نرم‌افزار هوش مصنوعی تا سال 2027 هر سال شاهد رشد 40 تا 55 درصدی خواهند بود.
رشد سریع بازار هوش مصنوعی تا ۳ سال آینده و چالش کمبود تراشه
براساس گزارش سالانه شرکت مشاوره‌ای Bain & Company پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۷ حجم کاری مرتبط با هوش مصنوعی هر سال ۲۵ تا ۳۵ درصد افزایش یابد و بازار سخت‌افزار و نرم‌افزارهای مرتبط با این فناوری به ۷۸۰ تا ۹۹۰ میلیارد دلار برسد.

به گزارش ایتنا و به نقل از سیودایو، این رشد سریع باعث رشد تقاضا برای تراشه‌ها و قطعات مربوط به هوش مصنوعی به حدی بیش از ظرفیت فعلی تولید خواهد شد. Bain اعلام کرده که اگر تقاضای دیتاسنترها برای پردازنده‌های گرافیکی تا سال ۲۰۲۶ دو برابر شود، تولیدکنندگان باید ظرفیت تولید را به‌شدت افزایش دهند تا پاسخگوی نیاز بازار باشند.

هوش مصنوعی به طور عمیقی زیرساخت‌های فناوری اطلاعات را از سطح ریزپردازنده‌ها تا دیتاسنترهای بزرگ تحت تأثیر قرار داده است. این رشد شامل نرم‌افزارهای شرکتی نیز می‌شود و شرکت‌هایی چون مایکروسافت و سلزفورس در حال افزودن مدل‌های زبانی بزرگ به ابزارهای خود هستند. «بین» پیش‌بینی می‌کند که بازار هوش مصنوعی طی سه سال آینده به حدود یک تریلیون دلار برسد، در حالی که این میزان در سال ۲۰۲۳ کمتر از ۲۰۰ میلیارد دلار بوده است. بنا بر برآوردهای این موسسه، سخت‌افزار و نرم‌افزار هوش مصنوعی تا سال 2027 هر سال شاهد رشد 40 تا 55 درصدی خواهند بود.

 

از دیدگاه بین، تقاضا برای پردازش موازی و بسته‌بندی پیشرفته به شدت رو به افزایش است و برخی شرکت‌ها برای دسترسی به پردازنده‌های گرافیکی مورد نیاز خود با محدودیت‌های جدی مواجه‌اند. این محدودیت‌ها موجب شده که دسترسی به این قطعات به یک مزیت استراتژیک تبدیل شود.

افزایش سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های ابری توسط شرکت‌های بزرگ مانند AWS، مایکروسافت و گوگل کلاود در پاسخ به تقاضای بالا، هزینه‌کردهای این بخش را به شدت افزایش داده است. پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل از آن سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های ابری ۳۶ درصد رشد یابد.

در نهایت، با توجه به رشد سریع تقاضای مشتریان دیتاسنترها برای برق، چالش‌هایی جدی در زمینه ظرفیت شبکه‌های برق و کمبود نیروی متخصص وجود دارد. این موضوع نشان می‌دهد که رشد سریع بازار هوش مصنوعی در کنار فرصت‌های گسترده‌ای که به همراه دارد چالش‌های زیرساختی و تأمین قطعات را نیز به دنبال خواهد داشت.
کد مطلب: 81652
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ