گرمایش جهانی عواقب وخیمی برای افرادی که به اختلالات دژنراتیو مغز مانند زوال عقل، آلزایمر و بیماری پارکینسون مبتلا هستند، خواهد داشت.
براساس گزارشی که در تاریخ۳۰ دسامبر ۲۰۲۴، در نشریه جاما نورولوژی (JAMA Neurology) منتشر شد،نشان میدهد گرمایش جهانی عواقب وخیمی برای افرادی که به اختلالات دژنراتیو مغز مانند زوال عقل، آلزایمر و بیماری پارکینسون مبتلا هستند، خواهد داشت. امواج گرما ناشی از تغییرات اقلیمی میتواند علائم این بیماران را تشدید کرده و خطر مرگ آنها را افزایش دهد.
تحقیقات قبلی نشان داده است که مرگ و بستری شدن مرتبط با بیماری پارکینسون به ازای هر افزایش ۱ درجه فارنهایت بالای ۹۳ درجه، بیش از ۱۰ درصد افزایش مییابد.
دکتر ایندو سوبرامانیان (Indu Subramanian)، پژوهشگر اصلی این مطالعه و متخصص اعصاب در UCLA Health، در بیانیهای گفت: "این مرگها قابل پیشگیری هستند."
سال ۲۰۲۴ به عنوان گرمترین سال ثبت شده زمین به پایان رسید و رکورد قبلی که در سال 2023 ثبت شده بود، شکسته شد. افرادی که از بیماریهای دژنراتیو مغز رنج میبرند، به ویژه در برابر مشکلات سلامتی ناشی از امواج گرما آسیبپذیر هستند.
تأثیر بیماری پارکینسون بر توانایی بدن در تنظیم عملکردهای خودکار، خطر کم آبی، سکته مغزی و بیهوش شدن در هوای گرم را افزایش میدهد.
همچنین، بیماریهای مغزی میتوانند توانایی بدن فرد برای عرق کردن را مختل کنند و احتمال گرمازدگی را افزایش دهند. علاوه بر این، داروهایی که افراد برای این اختلالات مغزی مصرف میکنند، ممکن است توانایی بدن برای خنک کردن خود را تحت تأثیر قرار دهند.
به گفته سوبرامانیان، احتمالا این بیماران، از خطراتی که گرما برای آنها ایجاد میکند آگاه نیستند چرا که معمولاً از نظر اجتماعی منزوی هستند.
پزشکان باید غربالگری منظم این بیماران برای شناسایی انزوا اجتماعی را آغاز کنند و آنها را به منابعی متصل کنند که بتواند از آنها در طول امواج گرما محافظت کند. به عنوان مثال، پزشکی از راه دور میتواند فرصتی برای کادر درمان فراهم کند تا بر روی بیماران پرخطر نظارت کرده و اطمینان حاصل کنند که آنها اقداماتی برای محافظت از خود در برابر گرما انجام میدهند.
سوبرامانیان نتیجهگیری کرد: " امواج گرما، افراد مبتلا به بیماری پارکینسون و زوال عقل را در معرض خطر مرگ قرار میدهد اما پزشکان میتوانند با موارد پیشگیرانه، از این موضوع پیشگیری کنند." این یافتهها بر اهمیت آگاهیرسانی و اقدامات پیشگیرانه برای حفاظت از سلامت افراد آسیبپذیر در برابر تغییرات اقلیمی تاکید دارند.