ايران در حال تبديل شدن به بازار بزرگ و وزنه سنگين در حوزه IT است
ايسنا - نماينده ويژه رئيس جمهور در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات گفت: قلمرو IT وضعيت مناسبتري نسبت به ديگر شاخههاي صنعتي و علمي كشور در رابطه با بازار كار و تقاضا داراست.
نصرالله جهانگرد اظهار داشت: ايران در حال تبديل شدن به يك بازار بزرگ و يك وزنه سنگين در حوزه IT است و فارغالتحصيلان رشته فناوري اطلاعات و كامپيوتر نبايد نگران شغل خود باشند، چرا كه با كمبود نيروي انساني در اين بخش مواجهايم.
وي افزود: با وجود اينكه حوزه IT از 2 سال پيش فعالتر شده است، اما محور اغلب اين فعاليت مراكز رشد ميباشند، به اين معني كه در سال 81 از تاسيس 13 مركز رشد در استانها حمايت كرديم و در سالهاي بعد هم اعتباراتي را به آنها اختصاص داديم.
جهانگرد، در حمايت از ايجاد سرورهاي داخلي گفت: ما از هر پروژهاي در زمينه ايجاد سرورهاي داخلي حمايت ميكنيم و آماده پرداخت وامهاي كم بهره ميباشيم.
دبير شوراي عالي اطلاعرساني با تاكيد به ايجاد مراكز سرور ملي به عنوان يك نياز اساسي و استراتژيك، اظهار داشت: آييننامه ايجاد اين سرورها تهيه و اعلام شده است، متقاضيان ارزيابي و مجوز نيز صادر شده و در مرحله اجراست كه اين طرح تماما توسط بخش خصوصي اجرا ميشود، ولي در مواقع لازم بخش دولتي حمايتهاي لازم را به عمل ميآورد.
جهانگرد تاكيد كرد: فناوري اطلاعات ضرورت و نياز توسعه آينده ايران است، بگونهاي كه هر كس مسئوليت دولت آينده را بر عهده داشته باشد، بايد ضرورت و نياز به IT را در توسعه كشور مدنظر قرار دهد.
نماينده ويژه رئيس جمهور در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات، با اشاره به رابطه ايران با تعدادي از كشورها مانند هند و امضاي توافقنامههاي همكاري در زمينه فناوري، از يك هماهنگي ملي بين قواي قضائيه، مجريه و مقننه و نيز بخشهاي دفاعي و انتظامي كشور در پيشبرد هرچه بهتر و سريعتر پروژههاي توسعه فناوري خبر داد و گفت: در حال حاضر هم حرفهايي براي گفتن داريم؛ هم از نظر نيروي متخصص و هم از نظر محصولات، ولي به عنوان يك كار سيستماتيك و همه جانبه و حضور در عرصه بينالمللي نياز به زمان بيشتري است.
جهانگرد با بيان اينكه ايران تا 4 سال پيش از دايره فناوري اطلاعات بيرون بود، عنوان كرد: با توجه به شاخصهاي IT در جهان كه همان نسبت خطوط دسترسي به اطلاعات و بكارگيري فناوري اطلاعات در حوزههاي اقتصادي اجرايي و دسترسي مدارس و دانشجويان به اينترنت است، ايران در جاي نسبتا خوبي قرار دارد.
وي تصريح كرد: پاركهاي علم و فناوري و مراكز رشد داراي مديريتي متمركز شدهاند و مجموعه فعاليتهاي شروع شده از قبيل كنفرانسهاي بينالمللي را ميتوان عواملي دانست كه از حركتهاي نپخته جلوگيري ميكند.
همچنين وي رابطه بين پاركها و مراكز دانشگاهي داخل پاركها را خوب توصيف كرد و افزود: اميدواريم با تكميل مطالعات اقتصادي، اين پاركها موفق به توسعه كسب و كار در مناطق تحت فعاليتشان شوند.