آغاز مذاکرات با شرکتهای اروپایی برای تامین تجهیزات مخابراتی
ایتنا- سپهری راد: تحریمها، باعث به وجود آ»دن مشکلاتی در توسعه شبکه مخابراتی و تامین تجهیزات شده بود.
معاون شرکت مخابرات ایران از ازسرگیری مذاکرات با شرکتها و وندورهای اروپایی و چینی برای تامین تجهیزات مخابراتی خبر داد و گفت: با لغو تحریم ها در بازار مخابرات، توسعه شبکه مخابراتی برای گذر به نسل آینده ارتباطات اتفاق می افتد.
به گزارش ایتنا هفته گذشته دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری دولت آمریکا با اعطای یک مجوز عمومی، تحریمهای مرتبط با برخی از خدمات و تجهیزات اینترنتی و مخابراتی برای استفاده شخصی کاربران ایرانی را لغو کرد.
علی سپهری راد - معاون حقوقی و تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران در گفتوگو با مهر، تاثیر تحریمها از بعد اقتصادی و تکنولوژیکی بر صنعت مخابرات ایران را مورد بررسی قرار داد و تاثیر لغو آن بر توسعه شبکه مخابرات را تشریح کرد.
تبعات تحریم در شبکه مخابرات ایران معاون شرکت مخابرات ایران با اشاره به تبعات تحریم که در چند سال اخیر بر بخش ارتباطات و مخابرات ایران حاکم شده بود، اظهار داشت: این موضوع مشکلاتی را در توسعه شبکه مخابراتی و تامین تجهیزات و قطعات در بخش نگهداری و پشتیبانی شبکه به وجود آورده بود.
وی با بیان اینکه تحریم در بخش نگهداری و پشتیبانی تجهیزات که به دو قسمت تجهیزات سخت افزاری و خدمات نرمافزاری تقسیم می شود با خود مشکلاتی به همراه داشت، اضافه کرد: در بخش تجهیزات سختافزاری در صورت معیوب شدن قطعات و یا خراب و از رده خارج شدن آن با مشکلاتی مواجه شدیم؛ چرا که قطعات معیوب نیاز به تعمیرات داشت و در این حالت متاسفانه این تعمیرات در ایران انجام نمی شد و ما مجبور بودیم که این قطعات را با قیمتهای بالا برای تعمیر به کشورهای وندور ارسال کنیم و با هزینه های خیلی بالا تحویل بگیریم. از طرفی در صورت خرابی تجهیزات نیز مجبور بودیم قطعات را با چندین برابر قیمت از واسطهها خریداری کنیم.
سپهری راد با اشاره به اینکه در دوره تحریم، برخی کمپانی ها از وضعیت ما سوءاستفاده میکردند و قطعات را به چند برابر قیمت به ما میفروختند و وندورها نیز به تعهداتشان عمل نمیکردند، گفت: در رابطه با تجهیزات نرمافزاری نیز نیاز به بهروزرسانی این تجهیزات و رفع خرابی وجود داشت که مخابرات مجبور بود برای بروزرسانی این تجهیزات از نیروی انسانی خارجی استفاده کند که در شرایط تحریم، مجبور بودیم با هزینههای گزاف و بکارگیری واسطهها این عملیات را انجام دهیم که از نظر اقتصادی هزینهها را افزایش می داد.
خودکفایی ایران در تولید تجهیزات پسیو مخابراتی معاون شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه در وضعیت تحریم از کمک نیروهای انسانی و تولیدکنندگان داخلی برای رفع مشکل بهره بردهایم و این یک فرصت محسوب میشود، تاکید کرد: در این راستا در بخشهای نرمافزاری شبکه مخابراتی پیشرفت داشتیم و در رابطه با تجهیزات پسیو شبکه - تجهیزات غیرفعال- کاملا در کشور به خودکفایی رسیدیم؛ برای مثال تولید کابل و کافو، انواع ترمیبنال و به طور کل تمامی تجهیزات پسیو شبکه، با کیفیت مطلوب در داخل کشور تولید میشود و هم اکنون در بخش تجهیزات اکتیو شبکه - فعال - هم توانستیم در داخل کشور به کمک تولیدکنندگان بیاییم؛ به نحوی که هم اکنون برخی سیستم ها از جمله سیستم WDM ( مخابرات نوری) در داخل کشور تولید میشود.
سپهری راد با تاکید براینکه مساله تحریم، در بخش توسعه و بهروزرسانی شبکه مخابرات برای تنوع سرویس ها و استفاده از آخرین تکنولوژیها ما را با مشکلاتی مواجه کرد و در برخی موارد مجبور بودیم تجهیزات قدیمی ۱۵ سال پیش را نگهداری کنیم گفت: برای توسعه شبکه مخابراتی کشور نیاز به حرکت از سیستم آنالوگ به IP داشتیم که عمده نیاز در این بخش به سمت تبدیل سوئیچهای نرمافزاری به نرمافزارهای باند پهن و رسیدن به همگرایی شبکه های ثابت و سیار بود که در حالت تحریم، نمیتوانستیم نرمافزارها را از کمپانیهای بزرگ دنیا تهیه کنیم و مجبور بودیم با شرکتهای ضعیفتر وارد مذاکره شویم.
وی گفت: در این راستا شرکت مخابرات ایران استراتژی متفاوتی برای توسعه به کار گرفت و به جای آنکه با شرکتهای ضعیف وارد مذاکره شود توسعه در بخشهای سختافزاری را تقویت کرد تا پس از لغو تحریم مذاکره با کمپانیهای بزرگ را برای تامین تجهیزات نرمافزاری به کار گیرد.
رفع تحریمها و حرکت مخابرات به سمت شبکههای نسل آینده معاون شرکت مخابرات ایران از ازسرگیری مذاکرات با شرکتهای اروپایی و چینی برای تامین تجهیزات و ورود به بازار مخابرات ایران خبر داد و گفت: اگر چه لغو تحریمها هنوز تاثیر پررنگی در این زمینه نداشته است اما گشایش مدنظر اتفاق افتاده و از بازار مخابرات استقبال خوبی صورت گرفته و این موضوع با عکسالعمل خوبی از سوی کمپانیهای بزرگ مخابراتی دنیا روبه رو شده است.
وی با بیان اینکه رفع تحریم در بخش توسعه شبکه مخابرات به ما کمک می کند، افزود: در این شرایط میتوان شبکههای مخابرات را به سمت شبکههای نسل آینده سوق داد و با استفاده از رقابت موجود در بازار جهانی و توانمندی نرمافزاری و اقتصادی در بخش توسعه میتوان موفق عمل کرد. در این صورت علاوه بر گذر به سمت شبکههای IP، هزینه های نگهداری هم کاهش پیدا میکند و تنوعی در ارائه سرویسهای جدید به ویژه در باند پهن ایجاد خواهد شد.
ورود شرکتهای خارجی به بازارIT معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز از علاقه شرکتهای اروپایی و آسیایی برای ورود به بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران خبر داده است.
نصرالله جهانگرد گفت: پس از مذاکرات اخیر، شرکتهای اروپایی خواهان حضور در بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران هستند اما اولویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت تدبیر و امید، بهره گیری از توان و ظرفیت شرکتهای داخلی و دانش بنیان است؛ به همین منظور بررسیهای لازم از سوی وزارت ارتباطات در خصوص بررسی توانمندی شرکتهای داخلی در دستور کار قرار گرفته زیرا ظرفیتها و توانمندیهای ویژهای در شرکتهای داخلی کشور به منظور رونق و توسعه زیر ساختهای مخابراتی در همه بخشهای مربوطه وجود دارد.