۰
plusresetminus
يکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۴

جدیدترین تصمیم‌ها درباره فیلترینگ هوشمند

ایتنا- رییس جمهور: خش‌های دولتی و خصوصی باید در تولید محتوا برای شبکه ملی ارتباطات سهیم باشند.
جدیدترین تصمیم‌ها درباره فیلترینگ هوشمند


رییس شورای عالی امنیت ملی اقدامات انجام شده درباره فیلترینگ هوشمند را بزرگ و قابل توجه ارزیابی کرده و خواستار ادامه راه و رفع نواقص به منظور تکمیل طرح‌ها در صیانت از محتوای فضای مجازی شد.


به گزارش ایتنا از ایسنا، جلسه شورای عالی فضای مجازی کشور، عصر روز گذشته برگزار شد و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گزارشی از پیشرفت شبکه ملی ارتباطات در کشور، به دو برابر شدن خطوط پرظرفیت کشور از ابتدای دولت یازدهم خبر داد.

در این جلسه اظهار امیدواری شد که تا پایان برنامه پنجم توسعه ایران بتواند به جایگاه ترسیم شده در منطقه خاورمیانه به لحاظ ضریب برخورداری از اطلاعات دست یابد.

در گزارش وزارت ارتباطات با اشاره به ابزار علاقه برای استفاده از موقعیت جغرافیایی ایران به عنوان مسیر ترافیکی اطلاعات، عنوان شد استفاده از این امکان علاوه بر فراهم کردن فرصت برای کشور، ارزش اقتصادی و سیاسی بی‌نظیری برای ایران اسلامی به دنبال خواهد داشت.

مسایل امنیتی، حقوقی و فرهنگی شبکه ملی ارتباطات، توسعه دولت الکترونیک، حمایت از محتوا و ایجاد موتور جستجوگر داخلی، توسعه رسانه‌های اجتماعی در سطح ملی، پست ملی و بومی‌سازی نرم‌افزارهای داخلی از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در این جلسه ضرورت صیانت از فرهنگ و حفاظت از شبکه ملی ارتباطات را خاطر نشان ساخت و از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا در هر مرحله از اجرای شبکه ملی ارتباطات، گزارشی به اعضا به منظور نظارت ارائه کند.

رییس جمهوری با تأکید بر این که شبکه ملی ارتباطات علاوه بر درآمدزا بودن می‌تواند در کشور ایجاد اشتغال کند، اظهار کرد: بخش‌های دولتی و خصوصی باید در تولید محتوا برای شبکه ملی ارتباطات سهیم باشند.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شبکه ملی ارتباطات (اینترانت) باید علاوه بر دسترسی سریع و قیمت رقابتی، دارای جاذبه به منظور برآورده کردن نیازهای زندگی روزمره و درخواست‌های کاربران در حوزه‌های علمی و فرهنگی باشد.

پیش از این علیرضا شاه‌میرزایی - عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی - در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره جلسه این شورا و دستور جلسه تعیین شده برای آن اظهار کرده بود: بر اساس آئین نامه، رئیس شورا تصمیم می‌گیرد که چه دستوری در اولویت قرار دارد و البته پیش از تصمیم‌گیری رییس جلسه، دبیر شورا پیشنهاداتی در این زمینه مطرح می‌کند.

او در عین حال عنوان کرد:‌ البته اعضاء هم می‌توانند درخواست حذف یک دستور یا ارائه یک دستور را با یک یا دو فوریت ارائه کنند اما به هر حال این پیشنهادات هم توسط رییس شورا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به این مطلب که در جلسه گذشته موضوعی در جلسه شورا مورد بررسی قرار گرفت که از موضوعات مهم روز به شمار

نمی‌رفت، آیا در جلسه آتی نیز قرار است چنین رویکردی دنبال شود، گفت: پیش از این نیز بارها اعلام کرده‌ام که به شخصه نسبت به روند فعالیت شورا انتقاداتی دارم و فکر می‌کنم دستورات مهمتری می‌تواند در جلسات این شورا مورد بررسی قرار بگیرد.

او ادامه داد: البته ما یک دوره رکود در تشکیل جلسات داشتیم و اکنون روند تشکیل جلسات سرعت گرفته است طبیعی است که دو سه جلسه طول میکشد تا روی غلطک بیفتد. لذا باید منتظر بمانیم تا در آینده ببینیم شرایط از چه قرار خواهد بود.

جلسه قبلی شورای عالی فضای مجازی کشور شامگاه دهم آبانماه به ریاست رییس جمهوری و با حضور سران قوا و اعضای حقیقی و حقوقی آن، برگزار و در آن به موضوع ساماندهی پیامک‌های انبوه و خدمات ارزش افزوده پیامکی پرداخته شده بود.

همچنین پس از طرح کلیاتی در مورد جوانب مختلف این موضوع، ادامه مذاکرات در مورد این دستور، به جلسه بعدی این شورا موکول شده بود.
کد مطلب: 33220
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ