۰
plusresetminus
شنبه ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۰۳:۱۱

سبزیجاتی که برای دیابتی‌ها مفید است

ایتنا - سبزیجات برای انسان مفید هستند، اما آیا برای بیماران دیابتی هم سبزیجات خاصی هستند که مفید باشند؟
برای افراد مبتلا به دیابت، چه سبزیجاتی مفیدند؟
دیابت یک بیماری پیچیده است که به انواع مختلفی تقسیم می‌شود: دیابت نوع یک و دیابت نوع دو. هر دو نوع، مربوط به هورمون انسولین هستند که در پانکراس ساخته می‌شود. انسولین مسئول کمک به بدن برای استفاده از گلوکز (قند) و تنظیم سطح قند خون است.
 
ما به این موضوع خواهیم پرداخت که کدام سبزیجات برای دیابتی‌ها مفیدند، کدام سبزیجات باید محدود شوند و چگونه می‌توانیم سبزیجات بیشتری در رژیم غذایی خود بگنجانیم.

ما با دو متخصص پزشکی هم صحبت کرده‌ایم که توصیه‌های خود را برای یک رژیم غذایی موفق دیابت به ما ارائه داده و توضیح داده‌اند که چرا رژیم غذایی برای مدیریت این بیماری حیاتی است.
 
اگر مزهٔ شیرین را به مزهٔ شور ترجیح می‌دهید، در ادامه راهنمای بهترین میوه‌ها برای دیابتی‌ها را نیز خواهید دید.
 
سبزیجاتی که باید در رژیم دیابت خود بگنجانید
به گزارش ایتنا و به نقل از لایوساینس، مطالعه‌ای که در مجله Nutrition به چاپ رسید، نشان داد که رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات می‌تواند از افراد مبتلا به دیابت حمایت کند؛ زیرا یک رژیم کم‌کربوهیدرات به طور قابل اعتمادی سطوح بالای گلوکز خون را کاهش می‌دهد و نشان داده شده است که نیاز به دارو را هم پایین می‌آورد یا از بین می‌برد.
 
یک قاعدهٔ ساده برای به خاطر سپردن، این است که سبزیجاتی که بالای زمین رشد می‌کنند معمولاً کربوهیدرات کمی دارند و آنهایی که در زیر زمین رشد می‌کنند، کربوهیدرات بالایی دارند.

البته در این میان، استثنائاتی مانند کدو حلوایی هم وجود دارند که اگرچه بالای زمین رشد می‌کنند، اما کربوهیدرات بسیار بالایی دارند. از سوی دیگر، کدوهای تابستانی کربوهیدرات کمتری دارند و جایگزین بهتری برای بیماران دیابتی هستند.
 
دکتر دبورا لی (دکتر داروخانه آنلاین دکتر فاکس)، می‌گوید بهترین سبزیجات برای دیابتی‌ها عبارتند از:
 * سبزیجات برگ سبز؛ همچون کلم، سبزی، کلم بروکلی، اسفناج و کلم پیچ
* مارچوبه
* لوبیا سبز
* بادمجان
* فلفل
* کرفس
* قارچ
* حبوبات، مانند نخود، عدس و لوبیا
* گوجه‌فرنگی
* پیاز
* خیار

لی می‌افزاید: «اگرچه سبزیجات تازه احتمالاً بهترین ارزش غذایی را دارند، اما سبزیجات کنسرو شده و منجمد نیز بسیار مغذی و یک جایگزین عالی هستند».
 
سبزیجاتی که برای دیابتی‌ها مفید است


سبزیجاتی که در رژیم دیابت خود باید از آنها پرهیز کنید
 دکتر محمود به ما می‌گوید که برخی از سبزیجات به طور خاص ممکن است برای مبتلایان به دیابت مشکل‌ساز باشند. او می‌گوید: «سبزیجات نشاسته‌ای مانند ذرت و سیب‌زمینی پر از کربوهیدرات هستند و در نتیجه بر سطح قند خون تأثیر می‌گذارند. به طور خاص، سیب‌زمینی آب‌پز دارای شاخص گلیسمی بالای ۷۸ است.

البته این بدان معنا نیست که این سبزیجات برای بیماران دیابتی کاملاً ممنوع‌اند؛ بلکه همچنان می‌توان آنها را در قسمت‌های مناسب برنامه غذایی مصرف کرد. اما آگاهی از این موارد ضروری است و مهم است که بدانید چه چیزی می‌خورید».
 
به گفته لی، در رژیم دیابتی باید سبزیجات زیر را در حد اعتدال مصرف کرد:
* سیب‌زمینی
* کدو حلوایی
* ذرت شیرین
* آب سبزیجات (چون غلیظ هستند، کربوهیدرات بالایی دارند)
* رب گوجه فرنگی حداکثر به اندازه یک قاشق غذاخوری پر
 
راه‌هایی آسان برای گنجاندن سبزیجات بیشتر در رژیم غذایی
 اگر بافت سبزیجات کامل را دوست ندارید، آنها را با سس مخلوط کنید. گل کلم مخلوط را می‌توان در سس پنیر خواباند کرد و گوجه فرنگی، پیاز، بادمجان و قارچ را نیز می‌توان با یک سس قرمز غنی برای پیتزا مخلوط کرد.
 
خودتان را به خوردن سبزیجات در قالب میان وعده عادت دهید: چیپس‌های پرکربوهیدرات را کنار بگذارید و از یک جایگزین ترد مانند فلفل، کرفس یا خیار استفاده کنید.
 
به بشقاب خوراک‌تان کمی رنگ بیافزایید: مقداری لوبیا سبز، مارچوبه یا کلم بروکلی را بخارپز کنید تا یک غذای جانبی آسان و خوش‌منظره داشته باشید.
 
رژیم غذایی چگونه می‌تواند به مدیریت دیابت کمک کند؟
 مطالعه‌ای در مجله پزشکی کلینیک آمریکای شمالی نشان می‌دهد که مدیریت مصرف کالری و کربوهیدرات، به ویژه می‌تواند در روند درمان دیابت مفید باشد. بررسی دیگری در یک مجله پزشکی نشان داد که رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات نتایج مثبتی را در درمان دیابت، پیش‌دیابت، سندرم متابولیک و چاقی نشان داده است.

این بررسی نشان می‌دهد که رژیم کم‌کربوهیدرات در صورت مصرف تحت نظارت پزشک، می‌تواند منجر به کاهش وزن، کاهش دوز دارو و در برخی موارد بهبود دیابت نوع دو شود.
 
دکتر محمود توضیح می‌دهد که سبزیجات با شاخص گلایسیمی پایین برای بیماران دیابتی و کسانی که در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند، عالی هستند. او می‌گوید: «اتخاذ یک رژیم غذایی پر از میوه، سبزیجات سبز برگ‌، حبوبات، آجیل و غلات کامل می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو کمک کند».
 
مصرف متوسط ​​پروتئین‌های گیاهی نیز با کاهش خطر ابتلا مرتبط است، در حالی که مصرف زیاد پروتئین‌های حیوانی با خطر بالاتری همراه است.

افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید از سبزیجات با رتبه گلایسیمی بالا پرهیز کنند؛ زیرا بدن در مقایسه با غذاهای شاخص گلایسیمی پایین، قند خون را از آن غذاها بسیار سریعتر جذب می‌کند.

این فهرست شامل کنگر فرنگی، مارچوبه، کلم بروکلی، کرفس، گل کلم، بادمجان، لوبیا سبز، کاهو، فلفل، نخود برفی و اسفناج است.
کد مطلب: 69665
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ