خوابیدن روی مبل میتواند باعث کمردرد و گردن درد شود. این امر به این دلیل است که نشستن به صورت نیمه خمیده مانع تراز مناسب ستون فقرات میشود.
بعد از یک روز طولانی و پر استرس، ممکن است وسوسه شوید که روی مبل دراز بکشید و تلویزیون تماشا کنید تا زمانی که به خواب بروید. اما به گفته متخصصان، خوابیدن روی کاناپه عادت سالمی نیست.
ساختار مبل با تخت بسیار متفاوت است. به گفته متخصصان، شرایط خوابیدن روی مبل و کاناپه برای بدن مطلوب نیست چرا که در دراز مدت حمایت کافی از ستون فقرات نمی کند.
به گزارش ایتنا، به دلیل حرکات مداوم، عدم پشتیبانی و صدای تلویزیون در پس زمینه، خوابیدن روی مبل نسبت به خوابیدن روی تختخواب از کیفیت کمتری برخوردار است که منجر به خواب آشفته و بد میشود و بر خلق و خو، تمرکز و عملکرد شما تأثیر میگذارد.
مضرات خوابیدن روی مبل
به گفته متخصصان فیزیوتراپی، خوابیدن روی مبل میتواند باعث کمردرد و گردن درد شود.
این امر به این دلیل است که نشستن به صورت نیمه خمیده مانع تراز مناسب ستون فقرات میشود. و میتواند باعث تنش در عضلات گردن، شانهها و پشت شود و در نهایت منجر به دردهای مزمن شود.
افرادی که از اسکولیوز یا آرتریت رنج میبرند نیز ممکن است در هنگام خوابیدن روی مبل این مشکلات را تشدید کنند.
اهمیت چرخه خواب شما
متخصصان سلامت بر اهمیت خواب به عنوان یک نیاز حیاتی برای جوان سازی بدن و ذهن تاکید دارند. آنها هشدار میدهند که خوابیدن روی مبل ممکن است کیفیت خواب شما را تهدید کند، چرا که مبل و کاناپه موقعیت خواب ایده آل را ارائه نمیدهند.
اگر روی مبل بخوابید در محیطی پر از صداهای آزاردهنده قرار میگیرید که به دلیل وجود چراغهای اطراف،سریعتر بیدار میشوید. در واقع خواب شما کامل نخواهد بود، که به توانایی تمرکز، خلق و خو منجر میشود و حتی به سیستم ایمنی بدن شما نیز آسیب میرساند.
چرا خوابیدن روی کاناپه را ترجیح می دهیم؟
دلایل مختلفی وجود دارد که چرا ترجیح می دهید روی کاناپه بخوابید. شاید به آن عادت کردهاید، یا به دلیل نزدیکی به تلویزیون روی کاناپه خوابتان میبرد، یا صرفاً به این دلیل که آنقدر خسته هستید که ترجیح میدهید همانجا بخوابید.
اما به یاد داشته باشید که به توصیه کارشناسان سلامت، بهتر است تخت خواب شما پناهگاه شما باشد تا خواب سالمتری داشته باشید.