عربستان سعودی برای ساخت نئوم از ربات استفاده میکند
با توجه به گستردگی ابرپروژه نئوم، تکمیل این پروژهها به مواد و مصالح و نیروی انسانی زیادی نیاز دارد. ایده پشت حرکت به سوی رباتهای خودکار این است که میزان مصالح و نیروی انسانی مورد نیاز کاهش پیدا کند.
در حالی که عربستان سعودی به پروژههای ساختمانی بلندپروازانه ادامه میدهد تا اقتصاد نفتیاش را به اقتصادی متمرکز بر گردشگری تغییر دهد، از فناوری پیشرفته رباتیک برای افزایش بهرهوری و تسریع روند کار استفاده کرده است.
با توجه به گستردگی ابرپروژه نئوم که پروژههایی مانند شهر لاین و آسمانخراشهای دوقلوی اپیکون را شامل میشود، تکمیل این پروژهها به مواد و مصالح و نیروی انسانی زیادی نیاز دارد. ایده پشت حرکت به سوی رباتهای خودکار این است که میزان مصالح و نیروی انسانی مورد نیاز کاهش پیدا کند.
بر همین مبنا، صندوق سرمایهگذاری نئوم (NIF)، بخش سرمایهگذاری راهبردی نئوم، در شرکت جیامتی رباتیکس اروپا سرمایهگذاری قابلتوجهی کرده است.
جزئیات دقیقتر در مورد نوع رباتهایی که استفاده میشوند یا عملکرد آنها هنوز فاش نشده است، اما روشن است که تولید میلگرد (میلههای تقویتکنندهای که در ساختوساز بتن استفاده میشوند) تمرکز اصلی خواهد بود، که البته منطقی است، زیرا نئوم در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از عرضه جهانی فولاد را مصرف میکند.
اولریش دایشمن، مدیرعامل جیامتی رباتیکس، توضیح داد: «ما در ۳۰ سال گذشته به اشکال مختلف در صنعت میلگرد فعالیت کردهایم و بسیار هیجانانگیز است به نقطهای رسیدهام که پذیرش گسترده رباتیک و خودکارسازی برای بهبود فرایند میلگردسازی در حال تحقق است.»
او در ادامه افزود که این شرکت نیز مانند نئوم در پی بازنگری در نحوه سختوساز است و «منتظر یک همکاری بسیار موفق هستیم که به انقلاب در صنعت ساختوساز کمک خواهد کرد».
مدیرعامل جیامتی رباتیکس گفت استفاده از صنعت رباتیک در بخش ساختوساز مزایای فراوانی دارد که افزایش کارایی، کاهش هزینههای عملیاتی، بهبود سلامت و ایمنی، و بهینهسازی انعطافپذیری در طراحی را شامل میشود.
نئوم علاوه بر سرمایهگذاری در بخش رباتیک، اخیرا در تولید بتن و ساخت کارخانه چندمنظوره بتنسازی سرمایهگذاری کرده است. با توجه به اینکه عربستان سعودی میزبان جامجهانی فوتبال ۲۰۳۴ است، میتوان انتظار داشت که ساختوساز در این منطقه طی یک دهه آینده افزایش چشمگیری داشته باشد.