بر اساس گزارش منتشرشده توسط مؤسسه گارتنر در ژانویه ۲۰۲۵، در سال ۲۰۲۴، محمولههای جهانی رایانههای رومیزی و لپتاپ تنها ۱/۳٪ افزایش یافت و به ۲۴۵ میلیون واحد رسید که برای دومین سال متوالی از ۲۵۰ میلیون واحد فراتر نرفت.
به گزارش
ایتنا و به نقل از
سیودایو، این افزایش جزئی عمدتاً به دلیل ارتقاء سیستمهای شرکتها به ویندوز ۱۱ و عرضه رایانههای مجهز به هوش مصنوعی بود. با این حال، بسیاری از سازمانها به جای سرمایهگذاری در ورکاستیشینهای مجهز به هوش مصنوعی، ترجیح دادند از خدمات ابری برای نیازهای هوش مصنوعی خود استفاده کنند.
رانجیت اتوال، تحلیلگر ارشد گارتنر، اظهار داشت: «بیشتر سازمانها در حال حاضر ارزشی در رایانههای مجهز به هوش مصنوعی نمیبینند، چرا که ناچار خواهند شد هزینه بیشتری پرداخت کنند».
با نزدیک شدن به پایان پشتیبانی ویندوز ۱۰ در اکتبر ۲۰۲۵، فروشندگان اصلی مانند HP، Dell و لنوو در تلاش هستند تا با استانداردسازی ویژگیهایی مانند کلیدهای کوپایلوت و واحدهای پردازش عصبی (NPU)، تقاضا را افزایش دهند. گارتنر پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۲۶، تجهیزات بهینهسازیشده با هوش مصنوعی بیش از نیمی از محمولههای لپتاپ را تشکیل دهند.
با این حال، تولیدکنندگان محتاطانهتر عمل میکنند. انریکه لورس، رئیس و مدیرعامل HP، در ارائه گزارش درآمدی (earnings call) این شرکت نوامبر ۲۰۲۴ بیان کرد که انتظار دارد بازار رایانههای شخصی در سال جاری با چندین عامل محرک، از جمله هوش مصنوعی، شتاب بگیرد. در سهماهه پایانی سال مالی ۲۰۲۴، بیش از ۱۵٪ از محمولههای HP شامل واحدهای مجهز به هوش مصنوعی بود و لورس پیشبینی میکند که این رقم در سال مالی جاری به یکچهارم افزایش یابد.
در حالی که آمادگی برای هوش مصنوعی اولویت سازمانها است، انتقال به ویندوز ۱۱ نگرانی فوریتری برای تیمهای تأمین محسوب میشود. اتوال اظهار داشت: «ارتقاء به ویندوز ۱۱ یک محرک اصلی است که سازمانها باید تا سال ۲۰۲۵ به آن بپردازند». با این حال، او هشدار داد که برخی سازمانها ممکن است به جای خرید رایانههای جدید، سیستمهای موجود خود را ارتقاء دهند تا عمر مفید آنها را افزایش دهند.